Puhelin

0503477989

Sähköpostiosoite

info@marinisonenakupunktio.fi

CST eli kraniosakraaliterapia (CranioSacral Therapy) on hellävarainen, kivuton ja syvästi vaikuttava manuaalinen hoitomenetelmä. Hoitomenetelmän on kehittänyt mm. yhdysvaltalainen lääkäri- osteopaatti John E. Upledger. Kraniosakraaliterapian pohja on osteopatiassa ja sitä on kehitetty erilaisiin suuntiin ja suuntauksiin kuten biodynaamiseen kraniosakraaliterapiaan, joka vie hoitoa yhä hienovaraisempaan ja energeettisempään suuntaan.

Hoidossa käytetään kehon omaa kraniosakraalirytmiä, joka on peräisin aivoja ja selkäydintä suojaavan nesteen (aivo-selkäydinneste) sykkeestä ja paineessa tapahtuvista muutoksista. Tämä syke voidaan tuntea koko kehossa samoin kuin sydän- tai hengitysrytmi. 

Hoitaja tunnustelee asiakkaan kraniosakraalipulssia kevyellä kosketuksella eri puolilta kehoa löytääkseen mahdollisia häiriötiloja, jännitteitä vapauttaen niitä kevyellä hoitotekniikalla.

Tavoitteena on tukea kehoa parantamaan itse itseään. Kraniosakraaliterapeutti on kuin majakka, joka ohjaa systeemiä oikeaan suuntaan.

Kokonaisvaltaisesti rentouttava hoito kestää n. 30 – 50 minuuttia ja se sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.


Kraniosakraaliterapiasta voi saada apua esimerkiksi:

  • autonomisen hermoston epätasapainotiloihin
  • erilaisiin kipuihin ja särkyihin
  • stressiin
  • tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin
  • neurovaskulaarisiin tai immuunijärjestelmän toimintahäiriöihin

Vasta-aiheet hoidolle ovat kallon sisäisen paineen nousu, tuoreet halvaukset, aivoverenvuoto, pullistuma ydinjatkeessa, tuore kallonmurtuma, aivo-selkäydinnesteen vuoto, selkärankahalkio ja arnold chiarin oireyhtymä. Jos olet epävarma hoidon soveltavuudesta itsellesi, varmistathan asian hoitavalta lääkäriltäsi.

Kuva: Henniina Ylitalo